Daniel Agger: »Fremtiden er kompliceret«

Daniel Aggers klubforhold er fortsat uafklaret. Men den danske anfører melder sig klar til landsholdets to næste opgaver mod Tyrkiet og Armenien, hvis landstræneren kan bruge ham. Foto: Jens Dresling
Daniel Aggers klubforhold er fortsat uafklaret. Men den danske anfører melder sig klar til landsholdets to næste opgaver mod Tyrkiet og Armenien, hvis landstræneren kan bruge ham. Foto: Jens Dresling
troels henriksen
Offentliggjort 26.08.2014 kl. 03:00

Daniel Agger svarer igen på »løgnehistorierne« om ham fra denne sommer. Han ved ikke, om han stadig er Liverpool-spiller om en uge.

Fremtiden for Danmarks landsholdsanfører er så uforudsigelig, at Daniel Agger ikke ved, hvor han spiller om en uge, når transfervinduet er lukket.

I Liverpool eller en anden klub som eksempelvis kunne være Brøndby. Det afslører Daniel Agger nu, og han melder sig klar til landsholdets kamp mod Armenien den 7. september.

»Fremtiden er kompliceret. Der er nogle ting, som skal løses, og så må vi tage den derfra,« siger Daniel Agger.

Har du en formodning om, hvad der kommer til at ske inden mandag?

»Nej, det har jeg faktisk ikke. Det er lidt op til Liverpool.«

Agger afviser i den forbindelse at kommentere eventuel interesse fra konkrete klubber.

Landsholdsklar

Mens han er usikker på, hvor han spiller om en uge, er Daniel Agger nu sikker på, at han kan spille landskampene den 3. og 7. september mod henholdsvis Tyrkiet og Armenien. Sidstnævnte er Danmarks åbning på EM-kvalifikationen.

»Det er op til Morten Olsen, om han vil udtage mig, men jeg har sagt, at min fysiske form er på vej til at være, som den skal være, og jeg har meldt mig klar. Når det er sagt, kan man ikke simulere kamp i løbet af en træning, så jeg er ikke i kampform, men det er op til ham, om det er godt nok.«

Sommeren har været kaotisk for Daniel Agger. Det synes at stå klart, at danskerens situation i Liverpool er usikker. Liverpool har købt Dejan Lovren i Southampton for et trecifret millionbeløb, og i sidste sæson oplevede Agger til tider at blive sat på bænken til fordel for sidste sæsons nye indkøb Mamadou Sakho. Det er ikke sket tit i Liverpool-karrieren.

»Jeg havde mange småskader på de helt forkerte tidspunkter, og jeg må se i øjnene, at det er svært at lave om på holdet, når det vinder. Det er jeg ikke frustreret over. Det er jeg på grund af måden, det er sket på, og måden det er håndteret på.

Han henviser til, at der ikke skulle meget til, før han røg af holdet.

»Vi havde eksempelvis vundet seks-syv gange i træk med mig på holdet, og så var jeg væk fra træningen i to dage op til en kamp mod West Ham, fordi jeg havde knæproblemer. Derfor spillede jeg ikke den kamp, og så var jeg efterfølgende ude af holdet.«

Afviser vildt rygte

Omstændighederne har medført, at flere usande artikler ifølge Agger har fyldt medier i både England og Danmark.

Eksempelvis den om, at Daniel Agger skulle være rejst hjem fra Liverpools træningslejr i USA efter en konfrontation mellem danskeren og holdets manager Brendan Rodgers i omklædningsrummet i forbindelse med en kamp.

»Der var intet sandt i den historie. Jeg tog hjem fra USA, fordi jeg havde problemer med mit knæ, og jeg havde haft det i lang tid. Brendan Rodgers og jeg taler ærligt til hinanden, men det sidste, jeg kommer til, er at stå og tude over for en person. Især når det handler om fodbold, for der er ikke noget at tude over,« siger Agger.

Han forstår ikke, hvordan den slags ubekræftede historier kan blive bragt i Danmark.

»En ting er, at det bliver skrevet i England og i sladderbladende herovre, men det er skræmmende, at især BT og Ekstra Bladet tager ting fra engelske sladderblade for gode varer og tror på alt, hvad de ser. Det var så langt ude, at jeg kun kan grine af det, men når jeg tænker over det, er det skræmmende, at danske journalister, som har fulgt mig længe, ikke har nogen som helst anelse om, hvem jeg er.«

Den eneste gang denne sommer, hvor Daniel Agger har udtalt sig på trods af det, han kalder »løgnehistorier« har været i forbindelse med Liverpools venskabskamp i Brøndby.

»Jeg har tit tænkt, om jeg skulle sige det ene eller det andet, men så kunne jeg ikke lave andet end at afvise den eller den løgn. Så er det nemmere blot at sluge det og vide, hvad sandheden er. Der kommer blot et punkt, hvor man er nødt til at sige noget.«